15 MAI 2019 – COMUNICAT DE PRESĂ

Referitor la unele informații apărute în spațiul public cu privire la ultima cercetare realizată de INSCOP Research, dorim să facem următoarele precizări:

1. INSCOP Research a realizat un sondaj de opinie la nivel național în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019 la comanda LARICS – Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. Aceste informații au fost incluse, de altfel în toate comunicările anterioare ale INSCOP Research referitoare la acest sondaj. 

2. Sondajul de opinie, care include numeroase teme de cercetare de interes, a fost lansat public, în prezența unei numeroase asistențe, în Aula Academiei Române în data de 13 mai 2019, la ora 11. Evenimentul a fost organizat de către clientul care a comandat cercetarea. De asemenea, evenimentul, locația și titulatura acestuia, au fost anunțate public încă de săpătămâna trecută, printr-un comunicat de presă.

3. Denumirea cercetării ”Barometrul de opinie publică al Academiei Române” dată acestui sondaj de opinie a fost stabilită la propunerea instituției care a comandat cercetarea, respectiv a Laboratorului de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. În calitate de furnizor de servicii în domeniul cercetării sociologice, INSCOP Research nu stabilește denumiri personalizate cercetărilor pe care le realizează. Atribuirea unei denumiri specifice pentru o anumită cercetare sociologică este decizia exclusivă a clienților noștri pe care o respectăm integral.  

4. INSCOP Research apreciază eforturile constante ale LARICS – Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române de a pune la dispopziția opiniei publice date și analize riguroase, utile pentru cunoașterea evoluțiilor din societatea românească pe diverse domenii de interes.

5. În zilele următoare, INSCOP Research va publica, cu acordul clientului care a comandat cercetarea, date detaliate din acest sondaj de opinie pe următoarele teme: direcția țării și a Uniunii Europene, sursele de îngrijorare ale românilor și încrederea în instituții interne și internaționale, valorile naționale ale românilor, opiniile privind securitatea națională și politica externă, percepția populației asupra băncilor, consumul cultural, religiozitatea românilor și percepția asupra Bisericii. De asemenea, în perioada următoare, clientul care a comandat sondajul va pune la dispoziția publicului baza de date.

Mai multe informații privind poziția Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române pot fi găsite accesând linkul https://larics.ro/wp-content/uploads/2019/05/Comunicat-ISPRI_Barometru-de-opinie-1.pdf

15 MAI 2019 – COMUNICAT DE PRESĂ
Scroll to top