Despre noi

INSCOP Research s-a născut acum in 2013 ca o structură privată de cercetări sociale și de marketing.
Specialiștii INSCOP au împreună o experiență de peste douăzeci de ani în cercetare și activități academice.
Astăzi, INSCOP este una dintre cele mai active și mai respectate instituții de cercetare a opiniei publice din România, un brand recognoscibil, apreciat pentru calitatea și imparțialitatea produselor sale.
INSCOP este singurul institut de cercetare a opiniei publice din România care are un parteneriat pe termen lung cu un cotidian de top de la noi din țară – ”Adevărul”.
Principalul produs destinat publicului larg este ”Barometrul INSCOP – Adevărul despre România”, aflat la ora actuală la cea de-a 23-a ediție.
Studiile realizate de INSCOP sunt citate în mii de articole apărute atât în România cât și în străinătate (Reuters, Washington Times), în rapoarte oficiale naționale și internaționale(rapoarte ale diverselor instituții românești, ale Comisiei Europene etc.), în rapoarte ale unor think-tank-uri (Center for European Policy Analysis –CEPA etc.), sau în reviste academice.
În afara sondajelor de opinie, a analizelor statistice realizate pentru clienți din diverse domenii, precum cel bancar, de retail, academic sau politic, și a activităților de colectare de date desfășurate la comanda unor instituții internaționale, INSCOP oferă o gamă largă de servicii cantitative și calitative.
Produsele INSCOP Research au la bază metodologii riguroase de proiectare a cercetării şi de analiză a rezultatelor, precum şi reţele experimentate de culegere a datelor coordonate de partenerul nostru CT&Research, care asigură un grad înalt de acurateţe a cercetărilor.

 

Darie Cristea, director general

Darie Cristea este sociolog, conferențiar dr. la Facultatea de Sociologie şi Asistenţã Socialã a Universitãţii din Bucureşti. Predã cursuri de Sociologie politicã, Metodologia cercetãrii sociologice, Metodologia relaţiilor internaţionale şi a studiilor de securitate. Este autor al mai multor cãrţi şi articole, atât ştiinţifice cât şi pentru marele public. In prezent scrie articole pentru adevarul.ro

 

 

Cornel Mihali, director de cercetarecornel

Cornel Mihali este sociolog, având o experienţă de aproape 20 de ani în conducerea  şi organizarea studiilor sociologice, sondajelor  de opinie şi cercetărilor de piaţă. A coordonat mai multe exit-poll-uri cu prilejul alegerilor locale, parlamentare sau europene şi are o experienţă largă în dezvoltarea strategiilor de marketing. Este licenţiat în sociologie al Universităţii „Babes Bolyai“, Cluj-Napoca şi are un master în sociologie cu specializarea „Populaţie. Comunicare. Comportament colectiv”. În prezent scrie articole de specialitate pentru adevărul.ro

 

 

 

Roxana Bratupoza_cv_Roxana_Bratu

Roxana Bratu este doctor în domeniul Sociologiei în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din București.  A urmat cursurile programului de Masterat „Antropologie, dezvoltare comunitară si regională” în cadrul Facultăţii de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. Este licenţiată în sociologie, specializarea „Comunicare și Opinie Publică”, la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul aceleiași universități. S-a alăturat echipei INSCOP Research în 2015.

 

   

Aparitii media

  • ORANGE.RO: Care este perceptia romanilor asupra Uniunii Europene la 10 Mai mult…

  • MEDIAFAX: Care este percepţia românilor asupra Uniunii Europene la 10 Mai mult…

  • Evenimentul Zilei: “Cum se vede Uniunea Europeană prin ochii românilor Mai mult…

  • THE WALL STREET JOURNAL: Government’s resistance to prosecutor’s anticorruption drive Mai mult…

  • BURSA: Sociologul Darie Cristea spune că prezenţa slabă la vot Mai mult…

  • ADEVARUL: Sociologul Darie Cristea spune că prezenţa slabă la vot Mai mult…

  • Dezbatere @FUMN la Craiova: Darie Cristea, directorul general al INSCOP Mai mult…

  • REPLICA: Conform ultimului sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, în Mai mult…

  • ZIARE BOTOSANI: Conform ultimului sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, Mai mult…

  • REALITATEA DOROHOIANA: Conform ultimului sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, Mai mult…