DECEMBRIE 2022 – COMUNICAT DE PRESA – Sondaj INSCOP: Majoritatea românilor cred că Romania condusa de copiii de maine va arăta mai bine

Descarca prezentarea grafica:Sondaj INSCOP-Euronews

 

Sondaj INSCOP: Majoritatea românilor cred că Romania condusa de copiii de maine va arăta mai bine

 

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research în cadrul unui proiect inițiat de think tank-ul Strategic Thinking Group în parteneriat cu Euronews România, majoritatea românilor sunt optimiști cu privire la modul în care copiii de astăzi vor reuși să schimbe în bine România de mâine.  Astfel, 54.7% dintre respondenți cred că România de mâine condusă de copiii de azi va arăta mai bine, 25,2% cred că va arăta mai rău și 15,7% cred că țara va arăta la fel. 4,4% dintre participanții la sondaj nu știu sau nu au răspuns la întrebare.

Remus Ștefureac, președinte Strategic Thinking Group: ” Într-o perioadă marcată de pesimism cronic, încrederea populației în generația viitoare este o veritabilă rază de lumină. Faptul că majoritatea românilor crede că generația de mâine va reuși să transforme România în bine și va face ca țara să arate mai bine decât în prezent este o sursă de speranță. Încrederea în viitor începe cu încrederea în cei care vor gestiona acest viitor”.

Au mai multă încredere decât media populației (54,7%) în modul cum vor conduce România copiii de mâine bărbații (59%), persoanele cu studii superioare (62%), gulerele albe (65%) persoanele cu venituri mari (65%), angajații din sectorul privat (59%) și locuitorii din București (58%).

Metodologie

Sondajul de opinie la nivel național a fost realizat INSCOP Research in cadrul unui proiect inițiat de think tank-ul Strategic Thinking Group în parteneriat cu Euronews Romania. Datele au fost culese în perioada 15 – 25 nov 202 prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu aleatoriu fiind de 1070 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

—–

STRATEGIC THINKING GROUP – Grupul de Gândire Strategică este un think tank avangardist care își propune să furnizeze o platformă civică activă dedicată încurajării reflecției și a gândirii strategice prin analize, studii și cercetări de profunzime. STRATEGIC THINKING GROUP sprijină dezbaterile publice bazate pe utilizarea riguroasă de date științifice și evaluări structurate în vederea elaborării de contribuții de substanță pentru dezvoltare și progres în domenii relevante din sectorul public și privat.

 

INSCOP Research este una dintre cele mai active și mai respectate instituții de cercetare a opiniei publice din România, o companie cu standarde etice riguroase, apreciată pentru calitatea și imparțialitatea produselor sale. Studiile realizate de INSCOP Research sunt citate în mii de articole în presa românească și internațională, în rapoarte oficiale naționale și internaționale, în evaluări de specialitate ale unor think-tank-uri românești și internaționale prestigioase sau în publicații academice.

Descarca prezentarea grafica:Sondaj INSCOP-Euronews

DECEMBRIE 2022 – COMUNICAT DE PRESA – Sondaj INSCOP: Majoritatea românilor cred că Romania condusa de copiii de maine va arăta mai bine
Scroll to top