17 aprilie 2013 – ADEVARUL: INFOGRAFIE Adevărul despre România: 80% din români cred că locul nostru e în Schengen

ADEVARUL: Cercetarea efectuată de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“ relevă niveluri foarte ridicate de simpatie pentru ţările occidentale.

Marea majoritate a românilor (79,2%) cred că România ar trebui inclusă în spaţiul Schengen. 10,9% sunt de părere că România n-ar trebui să intre în Schengen, iar 9,9% au spus că nu ştiu sau n-au dorit să răspundă la această întrebare, potrivit sondajului „Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România“, realizat de INSCOP Research la comanda „Adevărul“. Sondajul a fost realizat în perioada 19 – 27 martie 2013, pe un eşantion reprezentativ de 1.082 de personae, cu o eroare de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. În acest context, INSCOP crede că orice mesaj politic pe tema Schengen va trebui să pornească atât de la percepţia înalt pozitivă a aşteptatei admiteri a ţării noastre în clubul statelor Schengen, cât şi de la credinţa populaţiei că România trebuie acceptată în spaţiul Schegen.

 

Pentru mai multe detalii: http://adevarul.ro/news/politica/infografie-adevarul-despre-romania-80-romani-cred-locul-e-schengen-1_516d95b4053c7dd83f161149/index.html

Cercetarea efectuată de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“ relevă niveluri foarte ridicate de simpatie pentru ţările occidentale.

Citeste mai mult: adev.ro/mldu1g

17 aprilie 2013 – ADEVARUL: INFOGRAFIE Adevărul despre România: 80% din români cred că locul nostru e în Schengen
Scroll to top